Förflytta dig till innehållet

Livsmedelsindustriförbundet ryter till: ”Facken måste bära ansvar”

Arkiv/Jan-Ole Edberg
fabriksarbetare i saftfabrik
Det kommer att bli 1-2 dagar långa strejker inom livsmedelsindustrin nästa vecka. Strejkerna är ett sätt för facken och arbetstagarna att protestera mot de förändringar som regeringen vill driva igenom på arbetsmarknaden.
Livsmedelsindustriförbundet ETL, efterlyser ett större ansvarstagande bland fackförbunden. Finlands livsmedelsarbetarförbund SEL och fackförbundet PRO har meddelat att det blir 1-2 dagar långa strejker inom livsmedelsindustrin nästa vecka. Enligt ETL skadar…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Livsmedelsindustriförbundet ryter till: ”Facken måste bära ansvar”

  1. Lars Nyberg skrev

    Nå men, de tar ju ansvar. Plocka in de svenska paragraferna om arbetstagarnas rättigheter, *sen* kan man gärna implementera mer lokala avtal. Nu är det diktering som gäller, varefter det är intellektuellt ohederligt att kritisera det faktum att folk går till barrikaderna. Förnyelser behövs visst, men inte ensidigt. Det är ohemult.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter