Förflytta dig till innehållet

Livlig midsommartrafik väntas i dag – här är tips för trafikanter och båtfolk

Arkiv/Lucas Ekblad
Färja fylld med bilar
Midsommartrafiken väntas bli livligast på torsdagen. Arkivbild.

Midsommartrafiken väntas vara som livligast på torsdagen. Också på fredag morgon är den livlig, men inte ens i närheten lika livlig som på torsdagen.

Fintraffic vill påminna om att man kan följa med trafikläget via bolagets app. Via den får man information om trafikläget i realtid.

telefon i bilFintraffic
Fintraffics app visar trafiken i realtid.

Information om vägarbeten, trafikstockningar, väglag och laddningsstationer för elbilar hör till det som hittas i appen. Också tågtrafiken kan man följa med i appen som hittas här.

Sjöbevakningen: Alla båtar ska ha en befälhavare

Trafiken blir också livligare till sjöss under midsommaren och alla som färdas till sjöss ska agera ansvarsfullt, påminner sjöbevakningssektionerna.

Alla vattenfarkoster måste ha en befälhavare som ansvarar för färden och säkerheten.

Befälhavaren ansvarar också för passagerarnas säkerhet.

Hen ska inte vara alkoholpåverkad och granska båtens skick och utrustning innan färden.

Se till att det finns tillräckligt med bränsle och kom ihåg reservbränslet, brandsläckaren och första hjälpen-utrustningen, påminner sjöbevakningen.

Varje person ska ha en lämplig räddningsväst på sig. Se till att mobilen har tillräckligt med batteri för resan. VHF-radiotelefon är ett bra tillägg för dem som färdas på vatten.

Man ska planera resan och följa med väderprognosen.

Sjöräddningscentralens larmnummer är 0294 1000. Sjöbevakningssektionerna rekommenderar att man installerar appen 112 Suomi i sin smarttelefon. Ens position förmedlas direkt till räddningsmyndigheterna när man ringer nödnumret via appen.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter