Förflytta dig till innehållet

Linnéa Gyllenberg är årets Åbolucia – "Jag är lite i chocktillstånd"

Fr.v. Jessika Peltola, Ida Helle, Linnéa Gyllenberg, Madeleine Glandberger och Minna Kangasharju. Foto: Yascha Gilbert


Totalt 328 rösterna har räknats och efter ett ganska jämt val blev Linnéa Gyllenberg, kandidat nummer 3, årets Åbolucia.
Den totala summan från insamlingen av omröstningen blev strax under 1 275 euro, berättar Solbritt Finnberg, ordförande i Folkhälsans styrelse i Åbo.
Varken Minna Kangasharju eller Jessika Peltola, två av årets tärnor, upplever att stämningen är annorlunda nu efter rösträkningen.
– Det känns också bra då vi har fått vår tidtabell. När man vet vad som finns i framtiden är det lättare att förbereda sig, tycker de båda.
De övriga tärnorna i årets Åbolucia är Ida Helle och Madeleine Glandberger. Alla flickor ser fram emot att uppträda tillsammans.

Ser fram emot att uppträda

Linnéa är glad över att hon blev vald fast hon tycker att alla kandidater skulle ha passat bra.
– Jag är lite i chocktillstånd, men det känns nog jättefint.
Redan under övningarna känner Linnéa att gruppen har kommit bra igång, och hon ser väldigt mycket fram emot att börja uppträda med de andra tjejerna.
– Vi har en jättetrevlig grupp. Också gitarristen, Sylva Kivikoski, känner jag sedan tidigare. Jag tror att vi i gruppen kommer att komma ännu närmare varandra då vi uppträder så mycket tillsammans. Efter i dag känns det ännu mera verkligt att vi snart ska börja på allvar, säger Linnéa.
Hittills har Åbos luciatåg cirka 30 föreställningar inbokade, men Finnberg uppskattar att siffran kan stiga till 35.
Yascha Gilbert
nyheter@aumedia.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter