Förflytta dig till innehållet

Lindroos nöjd med helgens insats – men den klassiska tekniken behöver finslipas

Mikko Onali
Personer som åker skidor i en tävling.
Anni Lindroos, en halv sekund från semifinal. Bilden från säsongen i fjol.

I helgen avgjordes den andra deltävlingen i Suomen Cup i Taivalkoski och samtidigt var lördagens klassiska sprinttävling den sista uttagningen inför världscupen i Ruka om en vecka.

Det blev ingen biljett för Piffens Anni Lindroos till Ruka, som var en halv sekund från semifinal och därmed första dam som blev utanför.

— Det harmar förstås att jag var första dam som inte kom vidare. Själva formen är det inget fel på just nu, men jag har problem med den klassiska tekniken och speciellt med diagonalåkningen.

Damernas sprint vanns av Johanna Matintalo från Pöytyän Urheilijat och herrarnas sprint av Olli Ahonen från Imatran Urheilijat. Sprinten skidades på en 1,5 kilometer lång bana av sparsnö.

Lördagen fortsatte med intervallstarter och Lindroos tog en fin 8:e plats på 10 kilometer fritt i damklassen, endast 1,4 sekunder från Elsa Torvinen från Yläjärven Ryhti som var 7:e. Segern gick till Kerttu Niskanen från Vieremän Koitti som var 1:24 före Lindroos.

— Jag kroknade totalt på slutet och visste inte hur jag skulle ta mig i mål, men jag är ändå nöjd, det vara nära till sjunde platsen.

Lindroos säger att hon nu kommer att fokusera på tekniken i den klassiska skidåkningen och när hon nästa gång ställer sig på startsträcket är ännu öppet.

Herrklassen som även skidade 10 kilometer fritt vanns av Joni Mäki från Pohti Skiteam. Bästa FSS-herre var Johannes Vuorela från IF Minken som var 10:e.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter