Förflytta dig till innehållet

”Lilla Hanken” stannar vid Åbo yrkesinstitut

”Lilla Hanken”. ÅU-foto

Den svenskspråkiga utbildningen av datanomer och merkonomer på ”Lilla Hanken” fortsätter under Åbo yrkesinstituts regi.

Det slogs fast på stadsstyrelsens möte idag, måndag.

Beslutet togs i enlighet med förslaget från nämnden för undervisning och fostran. Nämndens svenskspråkiga sektion hade tidigare föreslagit att ”Lilla Hanken” skulle flytta till Axxell, men nämnden gick emot sektionens förslag på ett extra insatt möte i början av juni.

Nämnden motiverade förslaget att inte flytta den svenskspråkiga utbildningen till Axxell med att flytten skulle försvaga Åbo stads möjlighet att erbjuda en mångsidig utbildning som gagnar hela Åboregionen.

Under måndagens möte godkände stadsstyrelsen nämndens beslut med ett tillägg om att göra upp en plan för hur man ska utveckla den svenskspråkiga utbildningens attraktionskraft och locka fler studerande.

Det behövs mer satsningar på den svenskspråkiga yrkesutbildningen, säger SFP:s Ida Schauman.

– Enligt oss skulle Axxell ha varit en bättre garant för svenskspråkig yrkesutbildning i Åbo men resten av styrelsen höll inte med. Vi föreslog tillägget för att yrkesinstitutet inte bara ska fortsätta som förut utan fokusera mera på att stärka den svenskspråkiga utbildningen, säger Schauman.

Ida Schauman, SFP. Pressbild

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter