Förflytta dig till innehållet

Ledarstick: Anttilas krumbukter


Riksdagsledamoten Sirkka-Liisa Anttila (C) är ute och cyklar.
Hon menar att det intoleranta samhällsklimatet i Finland beror på att medierna, universiteten och de rödgröna oppositionspartierna i Finland inte skulle vara öppna för en debatt där alla åsikter ges ett värde, att det finns ”rätt” eller ”fel” åsikter och att kravet på politisk korrekthet har gått för långt i Finland.
Men Anttila menade kanske något helt annat än vad hon sa? Svårt att veta då hon inte ville tala klarspråk.
Och svårt att veta då hon inom en vecka hamnat i löpsedlarna många gånger. I riksdagen kritiserade hon S-gruppen för att den broiler affärskedjan säljer inte har ursprungsland antecknat på förpackningen. Två dagar senare sände hon ut ett pressmeddelande där hon korrigerade sitt misstag; visst finns ursprunget omnämnt. Anttila meddelade att hon själv hade gått till butiken och kollat.
Kanske fru Anttila alldeles själv skulle kolla debattklimatet i det här landet också, och förslagsvis kunde hon börja med att lyssna på partibroden Seppo Kääriäinen.
Han har nyligen uttalat sig i precis motsatt riktning om debattklimatet.
Han är liksom många fler i intelligentsian i det här landet bekymrad över att samhällsdebatten har blivit så rå och vild att man får kasta dynga runt sig hur som helst. Men kanske han har ”fel” åsikt?

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *