Förflytta dig till innehållet

Låt turister och fritidsboende betala, säger blivande pensionären, trafikinspektör Sirpa Vanhala

Förbindelsebåtstrafiken är fortsättningsvis gratis. ÅU-foto För drygt ett år sedan rasade debatten om att avgiftsbelägga skärgårdstrafiken. Kommunikationsminister Anne Berners (C) famösa förslag torpederades från alla håll…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Låt turister och fritidsboende betala, säger blivande pensionären, trafikinspektör Sirpa Vanhala

 1. Mats Björklund skrev

  Avgifterna avskaffades 2009 eftersom de var lagstridiga. Enligt högsta förvaltningsdomstolen fick inte avgifterna vara utan täckning eller gratis, men enligt skärgårdslagen ska trafik och transport ordnas gratis eller till skälig kostnad för bofasta. En chockhöjning av priset kom inte på fråga så i jämlikhetens namn slopades avgifterna. Har inte lagen ändrat sedan senast så är det väl onödigt att spekulera med återinförda avgifter.

 2. Sirpa Vanhala skrev

  Svar till Maria Granskog
  Färjpersonalen med månadslön skötte inkasseringen, kontorspersonalen med månadslön skötte ekonomiärenden, alltså enda utgiften uppkom för servicen av inkasseringsapparaterna.

 3. Maria Granskog skrev

  Om jag inte missminner mig avskaffades avgiften pga att utgifterna för systemet överskred inkomsterna (då d blev momsbelagda). Enda sättet skulle alltså.vara att höja avgiften kraftigt, isynnerhet då alla inte skulle betala. Undrar omdet är lönt?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter