Förflytta dig till innehållet

Låt de små välja dina plagg

STILTRIO. Så här såg de tre ÅST-anställda ÅST-Maria Weckman, Ellinor Hellström och Niina Renström ifjol. ÅU-Foto


Om kollegorna kommer klädda lite annorlunda till jobbet på fredag kan det hända att det beror på att någon annan än de själva valt sin klädsel för dagen.
Fredag är nämligen dagen då det är barnens tur att välja hur de vuxna ska se ut.
Bakgrunden till det hela är att mediepersonligheten Lauri Salovaara tyckte att det skulle vara kul med en temadag då barnen får vara med och göra det de vuxna vanligen beslutar om. Resultatet blev en dag då barnen får klä de vuxna.
För att samla alla bilder från dagen finns en sida på Facebook, och en egen hashtagg. Evenemanget ordnas enbart för att det är kul, inga pengar är inblandade.
Evenemanget hittas på Facebook under adressen ”annalapsesipukeasinut” och på Instagram under hashtaggen #annalapsesipukeasinut #annalapsesipukeasinutpäivä
Konceptet är simpelt: De vuxna öppnar sin garderob och låter barnen botanisera fritt och välja – en enligt dem – lämplig klädsel för dagen. De vuxna klär sig sedan i de utvalda kläderna och går på jobb som vanligt.
Barnet kan också vara ”lånat” eller till exempel ett syskonbarn eller barnbarn – huvudsaken att det är någon som är betydligt yngre än dig som väljer dina kläder.
SPT/ÅU

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter