Förflytta dig till innehållet

Skåpbil och personbil krockade på Granviksvägen i Pargas

En personbil och en skåpbil krockade med varandra i låg hastighet vid en korsning på Granviksvägen i Pargas. Krocken skedde en kilometer från Skärgårdsvägen.
I det ena fordonet befann sig två personer och i det andra fordonet tre personer. Ingen skadades allvarligt. Enligt jourhavande brandmästare Marko Virolainen var vägen väldigt hal vid tillfället för krocken.
Lite före tolv på dagen körde en betongbil av vägen på Luodontie i S:t Karins. Fordonet blev liggande upp och ner. Räddningsverket var på plats för att dirigera trafiken och kontrollera förarens skick. Föraren undkom skador.
Räddningsverket kontrollerade också att det inte finns risk för att bränslet ska börja läcka. Fordonet transporterade 11 ton betong.
– Det som nu är faran är att betongen torkar och stelnar inne i behållaren. Bilens ägare försöker nu få anlitat en entreprenör som kan lyfta upp bilen, säger Virolainen.
När det sker finns det risk att hela vägen stängs av. Men räddningsverket vet inte om den operationen sker redan idag eller först i morgon. Virolainen berättar att det var väldigt halt när betongbilen körde av vägen.
Vid sjutiden på morgonen slirade en bil av vägen och krockade i en lyktstolpe i korsningen mellan Stor-Heikkilävägen och Knutsvägen i Åbo.
En stund senare körde en buss av vägen i samma kurva och krockade i lyktstolpen. Ytterligare en bil körde in i bussens sida.
Virtanen berättar att två busspassagerare fördes på uppföljande vård. Men de skadades inte allvarligt och kunde gå själva.
Klockan 8.24 körde en personbil in i en refug i korsningen mellan Artukais startbana och Mässfältsgatan i Åbo. Föraren skadades lindrigt i olyckan och fördes på uppföljande vård.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter