Förflytta dig till innehållet

Uppdaterad: Stor brand ödelägger Hurrikaani och Kimitoöns båtcenter – håll er borta, uppmanar räddningsverket

I dag eftermiddag klockan 13:40 har räddningsverket fått ett larm om en stor brand vid Wuoriogränd i Kimitoön.

Totalt har över 20 av räddningsverkets enheter ryckt ut. Räddningsverket uppmanar folk att hålla sig borta från centrum eftersom branden har bildat en enorm mängd rök som sveper österut från fastigheten.

Det rör sig om en brand på taket till varuhuset Hurrikaani. I samma fastighet finns även Kimitoöns båtcenter, som just nu tömmer lokalen på båtar.

Adrienne Westerback
Branden är avgränsad och närliggande byggnader klarar sig undan branden, men troligtvis kommer hela huvudbyggnaden att gå förlorad.

Ben Lindström på Kimitoöns båtcenter berättar att man som bäst jobbar på med att rädda så mycket som möjligt, men just nu ser läget så pass illa ut att han gör bedömningen att allting inte kommer kunna räddas. Lyckligtvis har dock ingen i personalen skadats.

Uppdatering kl. 15:45: Räddningsverkets släckningsarbete täcker nu också Kimitoöns båtcenters del av fastigheten, medan hörnet där elden fick sin start har förstörts i branden.

Adrienne Westerback
Privat

Uppdatering kl. 17:12: Jourhavande brandchef Mika Viljanen berättar att branden avgränsats och de invidliggande byggnaderna är tryggade. Förutom en person som lindrigt skadades då branden bröt ut har heller inga personskador hittills uppstått, säger han.

Däremot är största delen av huvudbyggnaden, cirka 3500 kvadratmeter som både Hurrikaani och Kimitoönsbåtcenter, redan förstörd. Viljanen uppskattar att man som högst kommer kunna rädda det mest avlägsna hörnet av båtcentret.

Släckningsarbetet kommer att pågå hela natten. Viljanen säger att de största lågorna har släckts, men rökbildningen är både kraftig och giftig. Man bör hålla sig borta från området medan släckningen pågår.

Adrienne Westerback

Uppdatering kl. 19:31: Släckningsarbetet har övergått till eftersläckningsfasen. På plats finns nu även grävmaskiner.

Räddningsverket kommer att närvara hela natten för att släcka de sista lågorna. Rökbildningen är fortfarande riklig, och man bör hålla sig borta från området.

Adrienne Westerback
Adrienne Westerback
Över 20 enheter ryckte ut till Kimitoön.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter