Förflytta dig till innehållet

Larm om salmonella i Kinderägg – flera sorters chokoägg som man inte ska äta

Chokladägg i en ask.
En del Kinderägg återkallas nu från marknaden.

Företaget Ferrero som tillverkar de populära Kinderäggen samarbetar med Livsmedelsverket för att utreda en möjlig koppling till ett antal rapporterade fall av salmonella.

På sin webbplats skriver Ferrero att inga sådana kinderprodukter som finns på marknaden har testats postivt för salmonella men man tar ändå misstankarna som nu uppdagats på största allvar. .

Aftonbladet uppger att det har upptäckts fyra salmonellafall med misstänkt koppling till chokladäggen i Sverige och cirka 125 fall på andra håll i Europa.

Iltalehti skriver att det har upptäckts salmonellafall i bland annat Storbritannien, Irland, Nederländerna, Frankrike och Tyskland.

Som en försiktighetsåtgärd återkallar man nu Kinder Surprise 20g, Kinder Surprise 20g pink och Kinder Surprise 20g X 3-pack i Finland med bästföredatumet mellan 26 juni 2022 och 7 oktober 2022. Kinder Miniägg med bästföredatum 21 augusti 2022, Kinder Schokobons med bästföredatum mellan 25 maj 2022 och 19 augusti 2022. Produkterna är tillverkade i Belgien.

Ferrero skriver på sin webbplats så här: ”Vi arbetar med återförsäljare för att säkerställa att dessa produkter inte längre är tillgängliga för köp. Om du har någon av dessa produkter rekommenderas du att inte konsumera den.”

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter