Förflytta dig till innehållet

Lärarfacket OAJ:s ordförande besviken på Utbildningsstyrelsens riktlinjer om hösten – "Nämnde knappt själva undervisningen"

Olli Luukkainen, ordförande för OAJ, säger att lärarfacket vill se på skolstarten som något positivt och dra lärdom av vårens erfarenheter. Foto: Sofie Fogde/SPT Just nu är det 18 kommuner runtom i Finland som beslutat att börja hösten med att permittera…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Lärarfacket OAJ:s ordförande besviken på Utbildningsstyrelsens riktlinjer om hösten – "Nämnde knappt själva undervisningen"

  1. Ted Bergman skrev

    Om nu lärarna anser de lärde sig av distansundervisningen så borde denna kunskap även nu utnyttjas. I arbetslivet har man i över 10år använt aktivt distansmöten och andra möjligheter så eleverna måste bli vana med detta så de är beredda för arbetslivet. Skolorna måste börja tänka om.
    Vad kommer till permitteringar så är det en mjuk form. Sannolikt har vi en tid framför oss där statens och kommuners ekonomi är hårt satta, och det borde därför samtidigt diskuteras andra mer permanenta åtgärder. I dessa kunde även distansundervisningen ge ekonomiska fördelar då man till vissa delar kan minska på utrymmes och transportkostnader. Bra genomfört så fås även en effektivare resursutnyttjandegrad.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *