Förflytta dig till innehållet

Landslagmeriterad hemvändare till TPS som nu definitivt siktar på avancemang

FC TPS
en fotbollsspelare i svartvit tröja
Riku Riski återvänder till TPS efter 13 år som proffs i utlandet och i HJK.

33-åriga Riku Riski ansluter till TPS som spelar i Ettan med ett kontrakt av modellen 2+1 år. Riski inledde sin proffskarriär i TPS säsongen 2006 och spelade i åboklubben fram till 2010 då han flyttade till polska Widzew Lodz.

Riski hann också spela som proffs i Sverige, Norge och Skottland innan han i februari 2018 återvände till Finland och HJK där han tillbringat de senaste fem säsongerna.

– Jag har många goda minnen från tiden i TPS och jag uppskattar allt jag fått av klubben som spelare. Här skapades grunden för min proffskarriär och visst har jag alltid tänkt att det skulle vara kul att en vacker dag återvända till TPS. Det känns väldigt bra att kunna förverkliga det nu, säger Riski i TPS pressmeddelande.

Riski har spelat 26 A-landskamper och gjort fyra mål i landslagströjan.

Under sina år i TPS vann Riku Riski tre FM-brons samt Finlands cup säsongen 2010.

TPS chefstränare Mika Laurikainen känner Riski redan från unga år. Laurikainen fungerade som träningschef i klubben då Riski tog sina första steg i TPS akademiverksamhet.

– Om vi snackar ur ett rent idrottsligt perspektiv är Riku en erfaren och mångsidig toppspelare som kan spela på båda kanterna och i anfallet. Han är en utmärkt förebild för våra unga spelare, säger Laurikainen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter