Förflytta dig till innehållet

Landskapen kritiserar järnvägsnätet – nu krävs investeringar på stambanan

tåg som åker på spåret
Järnvägstrafiken mellan Åbo och Helsingfors får EU-pengar, men andra järnvägslinjer blir bara sämre och sämre, anser flera landskapsförbund. Foto: Jan-Ole Edberg Landskap som lobbar för stambanan…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Landskapen kritiserar järnvägsnätet – nu krävs investeringar på stambanan

  1. Kalle Förbom skrev

    On totta ja helppo sanoa että Helsinki -Tampere välillä kulkee neljä kertaa enemmän ihmisiä kuin Helsinki-Turku reitillä. Tampereelta muualle jatkavia eli läpiliikennettä on varmasti paljon enemmän kuin pelkkien Tamperelaisten reissuja. Tampereelle asti on jo tuplakiskot kun Turkuun vain osin, enimmäkseen vain ohituspaikkoja. Siten meillä on suurempi tarve Turussa tuplakiskoille ja Tampereen suunnalla radan kunto jotta junat voivat ajaa täysillä kuten VRn edustaja sanoo. Kiva tietenkin jos saataisiin oman rahoituksen lisäksi niin paljon EU -rahaa jotta molemmat voitaisi tehdä. Eikö tuplakiskojen vetäminen voisi jo nyt alkaa välillä Piikkiö-Halikko, koska siihen linjaukseen muuten ei ilmeisesti ole suurta linjausmuutostarvetta. Turku-Piikkiö ja Halikko-Salo välillä onkin jo enemmän siirrettävä/räjäytettävää ja siltojen rakentamista.
    VR tarvitsee uuden varikon niin sen voisi tehdä Turun suunnan ratavedon yhteydessä Espooseen jonnekin Leppävaaran nurkille niin se ei sitten ruuhkauttaisi enempää sitä Keravan pullonkaulaa.
    Tämmöisiä ajatuksia heräsi…

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter