Förflytta dig till innehållet

Lagens ord och lagens andemening

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

En gammal visdom säger ”döm inte enligt lagens ord utan enligt lagens andemening”. Detta gäller även förvaltningen. Att impediment, kobbar och klintar utan värde, på ett litet skärgårdshemman plötsligt får ett intressant mervärde för fastighetskatten, när brukarna inte längre orkar fortsätta verksamheten på grund av ålder och fullgjort värv, så är det nog ett uttryck för lagens ord men kanske inte helt enligt lagens mening. Om sedan impedimentet ligger på skyddat område utan byggnadsrätt så blir inte saken bättre.
Det verkar som om byråkrater och lagstiftare inte riktigt förstår hur en urban lagstiftning inverkar på livet i skärgården och glesbygden.
Det verkar vara så att lagstiftarna och de urbana byråkraterna inte riktigt känner till den verklighet skärgårdsborna lever i.
När vi på söndag väljer våra representanter i riksdagen så behövs även sådana som känner till verkligheten i skärgården. Därför är Sandra Bergqvist mitt val. Hon kan lagen och känner till verkligheten i både stad, landsbygd och skärgård.
Kjell J Wennström

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter