Förflytta dig till innehållet

Låg tröskel för coronatest nu, säger överläkare i Åbo

Robin Sjöstrand
Här testas misstänkta coronafall vid U-sjukhuset i Åbo. Foto: Robin Sjöstrand När skolorna nu öppnar igen och det lättas på en del restriktioner är det viktigt att alla som har  symtom på en infektion i de övre luftvägarna, testas för corona.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Låg tröskel för coronatest nu, säger överläkare i Åbo

  1. Robin Sjöstrand skrev

    Hej Åke!
    Jag har själv funderat på samma sak. Det är inte jag som har skrivit den här notisen, men jag har tidigare fått uttalandet av två olika överläkare att det finns en drive in-station på ÅUCS. Jag har sökt på ÅUCS sidor och själv cirklat runt både U- och T-sjukhuset för att hitta en sådan station, men inte sett någon. Nu har jag kommit till slutsatsen att läkarna troligen syftat på en drop in-station, som ju finns i båda sjukhusen. I fortsättningen kommer vi att hålla oss från att skriva om drive in-station – åtminstone tills vi hittar en sådan.
    Mvh, Robin Sjöstrand, ÅU

  2. Åke Syysloiste skrev

    I denna artikel står: ”Coronatester utförs i Åbo bland annat … vid ÅUCS drive-in- teststation.”. Finns det faktiskt en riktig drive-in-test. Det står inget om det på ÅUCSs eller Åbo stads sidor. Var är den i så fall?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter