Förflytta dig till innehållet

Kyrkpressen: Vikström sannolik kandidat i ärkebiskopsvalet

Ställer sannolikt upp. Biskop Björn Vikström har inte fattat något definitivt beslut men överväger en kandidatur i ärkebiskopsvalet. ÅU-foto

Biskop Björn Vikström uppger att han är beredd att ställa upp i ärkebiskopsvalet, skriver Kyrkpressen.

Ett definitivt besked kommer inom de närmaste veckorna, men Vikström uppger att en kandidatur är mer sannolik än tidigare och att det finns människor som arbetar för det.

– Om det bildas en valmansförening och de bedömer att det finns tillräckligt stöd är jag beredd att ställa upp, säger Björn Vikström till Kyrkpressen.

Kandidaterna i dagsläget är kyrkohistorikern, forskaren och tidigare stiftssekreteraren i Åbo ärkestift Heli Inkinen, riksdagsmannen och tidigare biskopen i Åbo ärkestift Ilkka Kantola samt biskopen i Esbo stift Tapio Luoma.

Första omgången avgörs den 2 februari. Om ingen av kandidaterna får över hälften av rösterna hålls en andra omgång den 1 mars mellan de två kandidater som fick flest röster i den första omgången.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter