Förflytta dig till innehållet

Robson Lindberg från Dreams besöker Kyrkbackens skola i Nagu och Skärgårdshavets skola i Korpo

Robson Lindberg från Dreams berättar om sitt liv för skolelever i Nagu och Korpo den här veckan. Pressbild


Idag får Kyrkbackens skola i Nagu och Skärgårdshavets skola i Korpo besök av Dreamprogrammets Robson Lindberg.
Han berättar om hur han återhämtat och fortfarande återhämtar sig från en allvarlig hjärnskada.
Programmet Dreams vill stärka finländska ungdomars tro på sin egen framtid genom skolbesök till högstadieskolor och andra stadiets läroverk i Svenskfinland.
Skolbesöken görs av dreamsters, kända finländare, som utgående från sina egna livsberättelser talar med de unga om hur man kan hitta sina egna styrkor och väg i livet.
Efter två år av svenskspråkiga skolbesök har Dreams mött omkring 10 000 finlandssvenska ungdomar kring hela landet, från Korpo till Karleby.

”Världens bästa hjärnskadepatient”

 — Jag bestämde mig för att bli världens bästa hjärnskadepatient för att jag var rädd och behövde ett mål. Livet går inte alltid som planerat, men ler man är allt enklare. Nu får jag åka landet runt och berätta om min osynliga skada. Men det handlar inte om mig, det handlar om alla de som inte kan, orkar eller vill. När jag berättar om mina drömmar, finns det en chans att någon annan börjar tro på sina, säger Robson Lindberg.
Målgruppen är hela skolgemenskapen: elever och lärare.
Genom inspirerande berättelser förstärker Dreams de ungas livskunskaper och tro inför framtiden och hämtar en positiv atmosfär till hela skolan.
Enligt ungdomsbarometern 2018 har en femtedel av de finländska ungdomarna svårt att se sin framtid på ett positivt sätt.
Utöver Robson Lindberg turnerar Putous-aktuella skådespelaren Christoffer Strandberg och musikern Jannika B i svenskspråkiga Dreams-skolor.
Barn- och ungdomsstiftelsens Dreams-program har som målsättning att återställa ungdomars tro på framtiden och göra deras drömmar synliga, hörda och delade.
Dreams når omkring 25 000 skolelever runt hela Finland varje år.
Mer info finns på dreams.fi/se
 
6.5. kl 9.4: Nagu-och Korposkolorna besöks endast idag (6.5), inte på onsdag, som det stod i den första texten.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter