Förflytta dig till innehållet

Kyrkan: Gudstjänsterna firas tillsvidare via nätet – kyrkorna är öppna för enskilda individer

ÅU-foto

ÅU-foto

Inga gudstjänster ordnas under coronaepidemin, men kyrkorna håller öppet för enskilda personer. ÅU-foto


Den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland har gett församlingarna anvisningar om hur gudstjänsterna ordnas under coronaepidemin.
Enligt kyrkans anvisningar ska gudstjänsterna härmed hållas via nätet eller på det sätt som de lokala församlingarna har möjlighet till.
Kyrkan rekommenderar däremot att församlingarna håller sin huvudkyrka öppen för enskilda personer som vill komma dit för stillhet efter gudstjänsten. Det är ingen offentlig tillställning.
Tillsvidare sköts alla kyrkliga förrättningar med undantagsarrangemang. I överenskommelse med familjer och anhöriga kan högst tio personer närvara vid dop, vigslar och begravningar. Vid begravning rekommenderar man jordfästning vid graven.
Den övriga normala veckoverksamheten i församlingarna avbryts tillsvidare.
Regeringen beslutade på måndagen om kraftiga åtgärder för att stoppa spridningen av covid-19. Undantagsförhållanden råder nu i landet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter