Förflytta dig till innehållet

Kvinnors berättelser i fokus på arbiskurs

Det finns ännu några platser kvar på oktoberkursen ”Kvinnors berättelser” på Åbo arbis. Kursen består av tre kvällsträffar i oktober, start den andra oktober klockan 19.30.

Kvinnan vars historia du fokuserar på kan vara en nära släkting eller till exempel en frontfigur för en förening. Kvinnor har fått alldeles för lite synlighet i världshistorien.

Låt oss tillsammans skapa förändring och lyfta fram kvinnornas betydelse i det 100-åriga Finland, hälsar PM, FM Mariella Lindén, författare och berätterska.

Under tre kvällar ska kursdeltagarna berätta om kvinnor de känt eller känner – om grannar, förebilder, släktingar och också om sig själva om de så vill.

Den första kvällen samtalar man och berättar muntligt. Den andra kvällen samlas berättelsematerial i skrift. Den tredje kvällen går man igenom materialet och kan sedan kanske bidra till att bygga upp den databas om kvinnor som förvaltas av Svenska litteratursällskapet – kvinnor ska få synas i både tillvaron och i samlingsarkiv.
Anmälan senast 24 september till Åbo svenska arbetarinstitut. Kursen är varannan måndag i oktober, klockan 19.30-21.00.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter