Förflytta dig till innehållet

Kuppis utomhusbad försöker öppna på måndag

ÅU-foto

ÅU-foto

Kuppis utomhusbad. ÅU-foto


Kuppis utomhusbad strävar efter att öppna när första sommarlovsveckan börjar måndagen den 4 juni. Men det höga grundvattnet har försvårat reparationerna av den 25 meter långa bassängen.
– Men i tisdags kunde vi börja fylla bassängerna, berättar chefen för simanläggningarna Eeva Haapanen.
Haapanen påminner att under den första veckan lönar det sig att vara beredd på att parkeringsplatsen Blombergs plan, som normalt är parkeringsplats för utomhusbadet, helt eller delvis används av evenemanget Gymnaestrada.
Utomhusbadet är öppet måndag–fredag klockan 9–19 och veckoslut klockan 10–19 fram till den 12 augusti, med undantag för midsommaren. Simtiden fortsätter ännu en halvtimme efter att portarna stängts.
Kuppis utomhusbad passar särskilt bra för barnfamiljer. Vattnet är 27 grader varmt och i den stora 50-metersbassängen finns det rum för hela familjen. I plaskbassängen finns en liten rutschbana för de yngsta och för lite äldre barn finns en 14 meter långa rutschkanan.
Dessutom finns det en lekplats, en gräsmatta för fri samvaro och en kiosk som säljer läskedrycker och söta och salta tilltugg. Man får ta med sig egen matsäck, men alkoholdrycker är förbjudet.
Det finns ingen bastu i Kuppis. De låsbara skåpen fungerar med 50-centsmynt.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter