Förflytta dig till innehållet

Kuppis utebad siktar på säsongsstart om en vecka – högt grundvatten orsakade problem också i år

Kuppis utebad. ÅU-foto


Precis som i fjol har det höga grundvattnet försvårat säsongsförberedelserna för Kuppis utebad. Som det ser ut nu hinner man ändå öppna planenligt den 3 juni.
– Under våren har vi skarvat och målat i bassängen, men arbetet har störts av grundvatten som trängt upp genom fogarna. Som tur blev vi klara i sista stund och kunde börja tappa upp vattnet i tid. Om allt går bra lyckas vi öppna utebadet enligt planerna, berättar Eeva Haapanen chef för stadens simanläggningar.
Vid utebadet finns tre bassänger och två rutschkanor. På området finns också en lekplats, en gräsmatta för fri samvaro och en kiosk.
Utebadet håller öppet måndag–fredag klockan 9–19 och lördag–söndag klockan 10–19. Badet är öppet till den 11 augusti med undantag för midsommaren.
3.6–10.8 ordnas också vattengymnastik fyra gånger i veckan: måndagar 19.30–20.15, onsdagar 8.15–9, torsdagar 19.30–20.15 och lördagar 9.15–10. Ingen förhandsanmälan behövs.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *