Förflytta dig till innehållet

Kungsbokhandeln i Ekenäs får pris

Åsa Enberg med sin belönade bokhandel. Foto: Schildts & Söderströms

Kungsbokhandeln i Ekenäs, som drivs av Åsa Enberg, får ett nyinstiftat pris.

Det är förlaget Schildts & Söderströms som från och med nu kommer att dela ut ett bokhandelspris varje år på förlagets höstfest.

Förlagets vd Mari Koli säger att man vill premiera kunniga och driftiga bokhandlare som med sitt arbete öppnar nya världar för alla läsare.

Juryns ordförande, förlagets försäljningschef Inger Ruotanen, motiverar beslutet så här:

– Kungsbokhandeln är ytterst välsorterad, där finns något för alla. Åsa är bokhandelns hjärta, att tala böcker med henne är ett stort nöje och man känner sig alltid lika välkommen.

Diplomet delas ut på Bokmässan i Helsingfors i oktober.

Men redan nu, med anledning av den internationella läskunnighetsdagen den 8 september, har ett annat pris deltas ut.

Det är FinRA – Finnsh Reading Association – som uppmärksammar läraren och författaren Katarina von Numers-Ekman för ”hennes arbete för elevernas läsmotivation och för handledning och inspiration av lärarna och deras kunnande, för en guldgruva till webbsida samt för hennes personliga modell som författare”.

Hon får ABC-tuppen som delats ut sedan 1981.

Hon tog emot priset i samband med en föreläsning för elever och kolleger i Mattlidens skola och gymnasium under rubriken ”En god läsare för hundra år sedan skulle nästan vara analfabet i dag”.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter