Förflytta dig till innehållet

Kummin från Åboland smakar i Asien och USA – Finland står för en tredjedel av världens kumminproduktion

Emilia Örnmark
Man vid en traktor
Jan Lönnroth är en av kumminodlarna i Egentliga Finland, där kummin odlas på 2 000-2 700 hektar. Lönnroths gård finns på Kimitoön.
En stark anisliknande doft som för tankarna till kryddigt bröd, eller kanske till akvavit, har man på vissa håll kunnat känna av i tröskningstider. Kummin är nämligen numera en rätt…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Kummin från Åboland smakar i Asien och USA – Finland står för en tredjedel av världens kumminproduktion

  1. KenZu skrev

    Jo, kummin är gott. Men, var kan man köpa kumminbröd?

    Förr fans det Ruutu knäckebröd med kummin.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter