Förflytta dig till innehållet

Kulturfonden stöder tvåspråkiga projekt med sex miljoner

Hallå! är ett program för en levande flerspråkighet i Finland. Kulturfonden efterlyser idéer på projekt som gör det lättare för andra språkgrupper att kommunicera på svenska och för svenskspråkiga att kommunicera på finska.
Projekten ska vara inkluderande, nyskapande och främja förståelse för andra språkgrupper. De kan verka inom Kulturfondens alla områden: konst och kultur, utbildning, forskning och medborgaraktivitet.
– Trots att vi i skolan under flera år läser det andra inhemska språket, känner många att kunskaperna inte räcker till, varken på jobbet eller fritiden. Tyvärr saknas ofta förmågan, lusten eller tillfällen att använda det andra språket, säger Berndt-Johan Lindström, utbildningsombudsman vid Kulturfonden.
Kulturfonden beviljar via det nya strategiska programmet Hallå! sex miljoner euro till projekt som främjar språkkunskaperna i svenska och finska, som ökar samförståndet mellan språkgrupperna och betonar språkkunskaper som en framgångsfaktor.
Projekten inom Hallå!-programmet får finansiering under tre år 2018–2021. Kulturfonden hjälper till med handledning och hjälp med verksamhetsplanering, kommunikation och utvärdering av projekten.
Ansökan är öppen mellan den 1 och 30 april 2018 på www.kulturfonden.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter