Förflytta dig till innehållet

Kruttorrt i terrängen – tre bränder i Salo under söndagen

Brandkåren hade att stå i under söndagen, då tre terrängbränder blossade upp på olika håll i Salo.

På eftermiddagen vid 15.40 larmades räddningsverket till Kärkeläntie, där gräset på en gårdsplan tog fyr. Elden uppstod från en gnista som uppstod då en spik kapades. Hård vind och kruttorr mark gjorde att branden spred sig till två gårdsbyggnader, som användes som förråd.

Branden var nära att spridas också till två andra gårdsbyggnader, men brandkåren lyckades stoppa lågorna med nöd och näppe.

En dryg timme senare brann cirka 3–4 hektar terräng vid Isokyläntie. Räddningsverket meddelade att man har kontroll över branden vid 18.30-tiden, och släckningsarbetet fortsatte långt in på kvällen.

En tredje brand uppstod strax innan klockan 19 på ett kalhygge på Soihtulantie. Cirka 1 000 kvadratmeter terräng brann, men räddningsverket lyckades begränsa branden och släckningsarbetet fortsatte under kvällen.

Ingen skadades i samband med bränderna.

I Egentliga Finland och Nyland råder varning för terrängbrand. Enligt Meteorologiska institutet är risken för terrängbränder mycket hög, och i blåsigt väder sprider sig bränderna mycket snabbt.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter