Förflytta dig till innehållet

Kroppar och klumpar

Kroppar. Fångade i ögonblick.


Galleri Å
Jatka, jatka
Sirkku Rosi
4 – 27.5.2018
 Två av väggarna på Galleri Å:s övrevåning är täckt av stora akvareller i klara färger, medan den tredje väggen har fått en liten akvarell med en mörkgrå klump.
Intressant nog blir det inte obalans i galleriet. Den lilla mörgrå klumpen väger lika mycket som människokropparna på den motsatta väggen.
Det är Sirkku Rosi som utsökt fångar ögonblick i kropparna och klumparna. Nedrevåningen domineras av klumpar, men de är inte alla lika tunga som den lilla på övrevåningen. En stor ljusgrå klump balanserar fjäderlätt på orange mark.
Kontrasten mellan kropparna och klumparna samt ibland sammansmältningen mellan dem skapar en absurd stämning. Gränsen mellan organiskt och oorganiskt blir suddig, liksom gränsen mellan kroppen och sinnet eller kroppen och dess förlängning i form av kläder eller gipset på en hand.
Också i de enskilda verken finns raffinerade kontraster mellan kropp och textil, mjukt och hårt, tung och lätt.
Rosi återger former och texturer med endast små antydningar i akvarellerna. Kropparnas och klumparnas tredimensionalitet är påtaglig men inte påträngande.
Julia Nyman

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *