Förflytta dig till innehållet

Krogjätte vinner ännu mera mark i Åbo – partybåt i ån öppnar i dag

Annina Suominen
två män i båt
Rekom Group öppnar ytterligare en restaurang/bar i Åbo. Restaurangchefen Mikko Rytö och regionchefen Mikko Rannikko gjorde ett litet "test" med en studerandefest redan på torsdagen, "2 000 på väg".

Idag fredag klockan 16 slår restaurangbåten Jenny invid Teaterbron upp dörrarna igen. Det är den danska krogjätten Rekom Group som har tagit över båten efter att krogprofilen Isaac Visser valt att sälja.

Tre terrasser och en liten nattklubb under däck finns på åbåten.

Redan i går gjorde man en testöppning för en grupp studerande.

– Totalt är cirka 2 000 studerande på väg, säger Rekom Groups regionchef i Åbo Mikko Rannikko.

Alla kommer förstås inte in samtidigt. Åbåten är en av de största i Åbo, om inte den allra största – men 2 000 platser finns inte.

– Vi har nästan 400 platser, säger Rannikko.

De senaste månaderna har man gjort en ytrenovering av båten men några större ingrepp behövdes inte. På den nästnedersta terrassen lyser en del av väggarna gult och en del är målade i fisktema.

blad och textAnnina Suominen
”While your Tinder dates, a good Red Bull Vodka won’t disappoint you”, står det med på en vägg dekorerad med blommor och gröna blad.

Rekom Group har utvidgat sin verksamhet stort i Åbo de senaste åren. Krogkedjan driver Heidi’s Bier Bar, Pryzm, Rabalder Bar, Proud Mary och Skaal.

Restaurangbåten Jenny är den 16 restaurangen/baren som kedjan öppnar i Finland. Förutom i Åbo har Rekom Group restauranger i Jyväskylä, Björneborg, Tammerfors och Helsingfors.

Totalt har Rekom Group 212 restauranger i Danmark, Norge, Finland och Storbritannien.

Varför intresserar Åbo?

– Jag har själv växt upp i Åbo och arbetat i branschen de senaste 15 åren. Det är en trevlig stad att driva affärsverksamhet i och vid ån är det förstås speciellt trevligt på sommaren då åbåtarna kommer i gång och staden vaknar till liv igen. Men också höst- och vintertid är det bra då vi har många samarbeten med studerande i stan. En bra sak med Åbo är att säsongerna är omväxlande och starka på sina egna sätt, säger Rannikko.

Har ni planer på ytterligare utvidgningar?

– Vi vill fortsätta växa i Åbo men det finns inga konkreta planer i det här skedet.

stor terrasAnnina Suominen
Solen steker på Jennys uteservering.

Fest, DJ-spelningar och avkopplande ”terrasskänsla” är det som gäller på Jenny.

– Vi serverar somriga spritzerdrinkar, till exempel Aperol spritz men också öl, lonkero och milkshake. På menyn står pizza, sallader, hamburgare och våfflor, säger restaurangchefen Mikko Rytö, också han från Åbo.

bord och golvAnnina Suominen
Rekom Group har gjort en ytrenovering.

Under början av våren håller Jenny öppet från fyra på eftermiddagen till fyra på småtimmarna. Från och med juni håller man öppet varje dag. Här jobbar cirka 25 personer.

Åldersgränsen är 18 men exempelvis dagtid kan också familjer komma till båten och äta, säger Rannikko.

båt i åAnnina Suominen
Dags för fest igen. Åbåten Jenny slår upp dörrarna officiellt idag.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter