Förflytta dig till innehållet

Krögare missnöjd med Kimitoö-beslut

Åke Sirén vill fortsätta med sin Krogen Eugenia.

Åke Sirén har nu lämnat in en begäran om omprövning av det beslut som Kimitoöns tekniska nämnd fattade den 12 september om försäljning på Kalkholmen i Västanfjärd.

Beslutet handlar om att till Pasi Tamminen och Marja-Leena Jukka, eller till ett nytt bolag som de ska bilda,  sälja en strandremsa (sammanlagt drygt en hektar) och Eugeniahallen, där Sirén nu hyr utrymme för sin Krogen Eugenia.

Han vill öppna den på nytt i maj och hoppas få hyreskontraktet (som går ut den 31 mars) förlängt fem år.

– Nu måste nämnden få  möjlighet att ompröva beslutet. I annat fall gör jag en rättelseyrkan som går vidare till domstol, säger Sirén.

 

Vad åberopar du?

– Att jag inte blivit informerad om att det hade gått att köpa mer mark än 50 cm från ytterväggens kant. Hade jag vetat det hade jag haft möjlighet att lägga bud på fastigheten. Som det var nu fick ingen annan veta det, säger Sirén.

Tamminen och Jukka ska i sitt nya bolag starta en restaurang plus ett destilleri i Eugeniahallen. De driver nu Brännboda före detta skola som restaurang Kansakoulu i Västanfjärd. Namnet för det nya destilleriet planeras bli Pirturanta sprit,  anspelande på gamla historier om spritsmuggling, men också den gamla kalkbrytningen vill man lyfta fram.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *