Förflytta dig till innehållet

Kristdemokraterna och Samlingspartiet kommer med interpellation – resultatet av ramförhandlingarna godkänns inte

Både Kristdemokraterna och Samlingspartiet är mycket missnöjda över resultatet av regeringens ramförhandlingar.

Officiellt har Samlingspartiet ännu inte meddelat att partiet kommer med en interpellation i frågan, men partiordförande Petteri Orpo har bekräftat uppgiften i en intervju med Helsingin Sanomat.

På tisdagskvällen meddelar Kristdemokraternas riksdagsgrupp att man kommer att gå med i Samlingspartiets interpellation.

Kristdemokraterna kritiserar regeringen för att man i samband med förhandlingarna inte beslutade om hårdare åtgärder för att minska utgifterna. Enligt partiet var såväl de sysselsättande åtgärderna som de ekonomiska besluten inte tillräckliga.

– Regeringen föreslår att vi ska rädda Finland genom att öka skulden och höja skatterna. Samtidigt blev de mycket efterlängtade sysselsättningsbesluten igen en gång ogjorda, skriver partiets riksdagsgrupp i ett pressmeddelande.

Kristdemokraterna anser att det avgörande nu är att höja sysselsättningen och finna lösningar för att stärka finländarnas köpkraft. Centrala åtgärder för detta vore enligt partiet bland annat att främja för mer lokala avtal, förnya socialskyddssystemet och utvidga den inkomstrelaterade dagpenningen.

– Det är ohållbart att Marins regering tänker lämna åt kommande regeringar att besluta om alla de centrala ekonomiska och sysselsättande åtgärderna, och även åt kommande generationer att betala de enorma skulderna, skriver Kristdemokraternas riksdagsgrupp.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter