Förflytta dig till innehållet

Kreativa Korpo kör igång nästa helg

Korpoström ordnar mycket program i vår och sommar. I februari blir det också en vinterträff vid skärgårdscentret.

Skärgårdscentrum Korpoström har öppet på lördag mellan klockan 11 och 13. ÅU-foto

Föreningen Pro Korpos satsning på projektet Kreativa Korpo är klart att sjösättas. Planeringen har pågått sedan våren och nästa veckoslut är det premiär.

Tanken är att visa besökarna att Korpo sjuder av liv också utanför sommarmånaderna och att det finns aktiva företagare, hantverkare och konstnärer som jobbar och lever här året runt, säger Andrea Hynynen som har koordinerat de olika programpunkterna.

– Poängen är att visa den mångfald av tusenkonstnärer som finns i Korpo och visa att här finns en basservice med restauranger, butiker och övernattningsställen också efter sommaren.

Andrea Hynynen hoppas att andra än ortsbor och sommargäster tar chansen och upptäcker vad allt Korpo har att erbjuda. Foto: Kim Lund

Programmet ordnas det första veckoslutet varje månad från oktober till april. Då kan besökarna bland annat träffa lokala kulturpersonligheter i deras hem, gå på en guidad hundpromenad i Korposkogarna, handla närproducerad mat och lokalt hantverk, gå på konsert och mycket annat.

Under premiärveckoslutet den 7 till 8 oktober får man till exempel besöka bildkonstnären och filmregissören Antonia Ringboms ateljé och animationsstudio och själv pröva på att göra en animering. Skådespelaren Johanna Ringbom sjunger sånger ur föreställningen ”La Carola – lust och längtan” och Sauli Luttinen Trio tolkar Cornelis Vreeswijk.

Många privata hem som till exempel Korpo går och Pellas lotshemman som inte annars är öppna för allmänheten har också öppet under veckoslutet.

På söndag ordnas också en guidad tur till Aspö med avfärd från Korpoström klockan 11.00. Till utfärden ska man anmäla sig senast 4.10 till bosse@framtiden.fi

Det fullständiga programmet finns på webbplatsen www.kreativakorpo.fi

LÄS OCKSÅ:  Kreativa lösningar ska locka folk till Korpo

  Innerbanan: Kreativa Korpo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter