Förflytta dig till innehållet

Korpobo med coronasmitta vill varna andra: Vi är inte så skyddade som man kan tro

Anja Kuusisto
Man kör öppen båt
Peter Mustelin säger att det är ett mysterium var han smittats av coronaviruset. Han uppmanar nu alla Korpobor att vara försiktiga och att testa sig vid minsta sympmtom. Bilden är från då ÅU följde med honom på en postutdelningsrunda för två år sedan.

Natten mellan fredagen och lördagen fick Peter Mustelin i Korpo magknip och blev dålig i magen. Hans första tanke var inte att han hade smittats av coronaviruset.

– Symptomen var mycket lindriga, jag hade ingen feber, inte ont i halsen och näsan rann inte mera än vanligt på vintern.

Men eftersom hans fru Laura hade uppvisat lite mera förkylningssymptom beslöt paret att testa sig. När resultatet kom i tisdags var det en stor överraskning.

– Det vara bara jag som fick ett positivt svar, Laura testade negativt. Jag har svårt att förstå var jag har smittats, det är ett mysterium.

Laura har nu testats en gång till för att se om hon redan har haft smittan och att det första testet därför var negativt.

Också sonen Ben har testats.

”Testa er vid minsta symptom”

Mustelin vill vara öppen med sin smitta och på sin Facebooksida har han delat ett inlägg där han uppmanar alla Korpobor och andra att testa sig om man får man minsta lilla symptom som kan tyda på coronasmitta.

#Korpo #Korpobor #Covid19 Hej alla Korpobor, dela detta! Eftersom det inte kommer allmän varning från myndigheterna,…

Publicerat av Peter Mustelin Onsdag 27 januari 2021

– Jag tycker det är bra med öppenhet. Det är bra att veta att man inte i små samhällen är så skyddade som man tror. Smittan finns bland oss och det gäller att vara försiktig och testa sig så fort som möjligt. På det sättet kan vi få stopp på smittspridningen.

– Samtidigt är det bra att veta att man inte behöver bli så himla sjuk, även om vissa kan bli det.

Mustelin är nu isolerad till den första februari. Resten av familjen är i karantän ända till den 12:e om inte de nya testresultaten visar att de redan har haft smittan eller att de smittats efter det första testet.

Men någon nöd går det inte på Mustelin.

– Jag mår som en prins och känner mig inte alls sjuk.

Dela artikeln

2 kommentarer: “Korpobo med coronasmitta vill varna andra: Vi är inte så skyddade som man kan tro

  1. Eva skrev

    Bra gjort, Peter! Det här är nog bästa sättet att förhindra smitta! Lyfter på hatten för dej!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter