Förflytta dig till innehållet

Körkortet kan komma till mobilen – skulle vara alternativ till traditionella kortet

Är du redo att flytta det här in i mobilen? Foto: Trafi En förnyad körkortslag ska göra det möjligt att ha körkortet elektroniskt i mobilen, skriver…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Körkortet kan komma till mobilen – skulle vara alternativ till traditionella kortet

 1. ÅU skrev

  ÅU sände frågan vidare till polisen, som svarar så här:
  Papperskörkortet är i kraft ända till sista giltighetsdagen. Körkortet anger vilka fordon personen har rätt att framföra. Rätten upphör då körkortets giltighetstid går ut. Rätten att framföra fordon är inte beroende av huruvida kortet är i pappers- eller plastform.
  Pass och id-kort är de enda officiella identitetshandlingarna i vårt land, och så har det ”alltid” varit. Fortfarande godkänner t.ex. posten, butikerna och även bankerna (för många tjänster) körkort som identitetsbevis. Varje instans väljer själv, om den godkänner körkort som identitetsbevis eller inte. Det kan hända att det finns instanser som godkänner plastkörkort, men inte papperskörkort, som identitetshandling.
  Stephan Sundqvist
  Överkommissarie
  POLISINRÄTTNINGEN I SYDVÄSTRA FINLAND

 2. johan sundqvist skrev

  En LITEN fråga till polismyndigheterna, nu gäller det säkert inte bara mig. Jag har ett pappers körkort daterat i Pargas 1973, sista giltighetsdag 2025, är det lagligt att använda pappers kortet, för under alla dessa år har jag inte behövat visa körkortet i kontroller(säkert rekord att slippa undan) Nog har jag ID- bevis i plånboken.
  Johan Sundqvist
  Dragsfjärd

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter