Förflytta dig till innehållet

Kören Argentum bjuder på vårkänslor

Körmedlemmarna Mona Blok, Kimmo Stjernstedt, Dan-Erik Engblom och Susanne Segerstråle hör till de 25 sångare som bjuder på vårsång den 12 april.


Den 12 april hoppas Åbokören Argentum väcka vårkänslor genom musik. Kören ordnar då sin vårkonsert.
– Det blir stycken som på något sätt tangerar kärlek och andra känslor som dyker upp under våren, berättar Kimmo Stjernstedt, en av körens sångare.
Konserten ”Vårkänslor” är vårens stora händelse för Argentum, och det är då som kören visar upp det de stycken de övat in under vinter. Repertoaren har plockats ihop av dirigenten Henrica Lillsjö, som också är med som sångare.
Medverkar gör också solisten Nathalia Hyvärinen, sopran och snart klar från Konstakademien. Sångarna ackompanjeras av multiinstrumentalisten Kalle Kivelä.
Styckena som uppförs har plockats från ett antal olika stilar. Det blir bland annat pärlor från operettens värld, folkliga visor och evergreens.
– Det är en mångsidig repertoar med tillräckligt krävande musik, säger körmedlemmen Susanne Segerstråle.
Konserten arrangeras klockan 18 den 12 april i Aurelia på Auragatan 18. Det bjuds på servering i pausen. Mera information hittas på evenemangets Facebooksida. 
Seniorkören Argentum grundades för nio år sedan på grund av att det inte fanns några svenska seniorkörer i Åbo. Kören har av ett 30-tal medlemmar, varav de flesta har en bakgrund inom körsång.
– Vi tar alltid emot nya sångare och är öppna också för dem som inte har tidigare erfarenhet, berättar körmedlemmen Dan-Erik Engblom.
– Vi hoppas att de som kommer på konserten kan få inspiration att själva komma med och sjunga, inflikar Segerstråle.
Kören har redan programmet klart för resten av året. Hösten 2019 kommer man att ordna en gemensam julkonsert med Esbokören Furorna. Argentum har uppträtt tillsammans med Furorna redan tidigare i år, då under en körfestival för seniorkörer i Hagalund som samlade drygt 500 körsångare.
LÄS OCKSÅ:

Späckad vår för Åbos första seniorkör på svenska

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter