Förflytta dig till innehållet

Konsumentens rätt att välja

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Med hänvisning till Esko Salmelas insändare i ÅU den 19.6.2018: Salmela vill på alla sätt göra saken till en språkpolitisk fråga. Han blandar friskt ihop såväl partipolitik, kommunala förtroendeuppdrag som hatretorik.
Jag vill ännu en gång lyfta fram att jag endast som privat konsument på min egen Facebook-sida ifrågasatt vissa företags vilja att ge service på svenska. Inget mer.
Jag har heller aldrig uppmanat till bojkott av företaget i fråga, endast konstaterat att jag valt att inte besöka företaget.
Härmed anser jag debatten avslutad för min del.
Niklas Guseff
Kimitoön

Dela artikeln

En kommentar: “Konsumentens rätt att välja

  1. Esko Salmela, Taalintehdas skrev

    Efter att jag har jobbat över 20 år som volontär i fem olika finlandssvenska föreningar och organisationer, dokumenterat finlandssvenskarnas liv, redigerat finlandsvenska publikationer och representerat finlandssvenskarna bl.a. i Bergens musikfestival och i kungliga slottet i Stockholm, uppfattar jag det kränkande då man påstår att jag gör språkpolitik mot svenska språket. Esko Salmela/Dalsbruk

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter