Förflytta dig till innehållet

Koncentrera på mig om jag är bra

Åbo Underrättelsers logo

Trion Achrén-Wulff-Vörlund-Wallenius matematiserar kring röstkoncentration (ÅU, 12.1), ett ämne som också tidigare figurerat i denna spalt.

Men nog kan du rösta på mig också. Tyvärr omfattar kandidatuppsättningen mycket få personer som, likt mig, sett sjukdom, död och utslagenhet öga mot öga eller varit med som arbetare och aktör i alla hälsovårdsreformer vi haft under de senaste årtiondena.

Jag finner det principiellt fel att ett parti, eller någon auktoritet över huvud taget kräver röstkoncentration. Det betyder ju inte fria val utan uppifrån maskinerad rösningsuppmaning, i detta fall av SFP:s Åbofullmäktige.

Du kan alltså nog koncentrera din röst på mig – jag vet ju vad som är substansen i välfärdsområdets funktion, eftersom jag arbetat med och för sjuka människor hela mitt vuxna liv. Jag har upplevt sjuka människors ångest, sorg och förtvivlan inför sjukdom men också glädje och tacksamhet över att bli frisk tack vare sådana insatser som nu ska organiseras inom välfärdsområdet.

Visst behöver vi medlemmar i olika politiska organ som känner till också spelets oskrivna regler. Men inte krushkiare som från ovan styr ditt röstbeteende i ett fritt, demokratiskt val i det fria Finland.

Dela artikeln

En kommentar: “Koncentrera på mig om jag är bra

  1. Jörgen Lindroos skrev

    Bra skrivet Robert Paul! Ja, jag ställer mig faktiskt frågan, att varför har då inte SFP bara 5-6 kandidater på sin lista? Insändaren om röstkoncentration är inte så väl genomtänkt, men kanske nog valmatematik.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter