Förflytta dig till innehållet

Kompletteringsbyggandets svåra matematik

Det är klart att det måste förekomma ett visst mått av kompletteringsbyggande i en gammal stad som Åbo. Men sådant ska göras med förnuft och känsla för att inte förstöra den fina gammal miljö som tider av utveckling skapat.

Ett kompletteringsbyggande som naggar park-, grön- och friluftsområden i kanten kan lätt och snabbt förstöra trivseln i staden. Ett kompletteringsbyggande som bland annat Samlingspartiet är ute efter, vare sig det gäller att bygga konserthus i Självständighetsparken, bostadshus i Uittamo eller annat motsvarande, kan inte vara av allmänhetens intresse när det bara leder till att man förstör fina gamla miljöer.

Invånarna i Uittamo ser inget behov av ett sådant kompletteringsbyggande. Där finns en K-butik. Köpmannen nöjd och har inget behov av att förstora butiken. Kundunderlaget är bra som det är. Just ingen kriminalitet, och om det förekommit snatteri har de kommit utifrån.

Uittamoborna är nöjda med den service som finns. De saknar ingen företagsverksamhet. Det fanns en Siwa vid Rusthållsbrinken, men den fick sluta för kanske 5 år sen på grund av för litet kundunderlag. Det finns också större butiker i närheten såsom Koivula och Hirvensalo K-supermarket, Fyrstrandens S-market samt Lill-Heikkilä Lidl och Citymarket.

Uittamo har idag en bra mix av invånare. Daghemmet och skolan har ett lämpligt underlag. Några frissor och massörer samt en konditionsal i simhallen. Uittamo är en lugn och fridfull förort och så vill vi ha det.

Kjell Wennström

Mona Lenkkeri

Svenska seniorer i Åboland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter