Förflytta dig till innehållet

Kommunalvalet mycket mera än representation i regionala organ

Tom Simola försöker i sin ledare styra väljarna i Åboland. Detta fenomen är inget nytt under solen, utan återkommande i valtider och inför avgörande behandlingar, speciellt i Kimitoöns kommun. Samma argument framfördes inför senaste kommunalval. Kommunalvalet är så mycket mera för den enskilda kommuninvånaren, än ett mandat i ett regionalt organ.

I de två senaste kommunalvalen, har Kimitoöns kommuninvånare bevisat att det finns ett behov och ett brett stöd för Fri Samverkan, en icke partibunden grupp. Det är aldrig bra då ett parti har enkel majoritet i fullmäktige och i princip kan styra allt. Då flera grupper finns med i bilden, blir man tvungna att kunna samarbeta, diskutera och kompromissa.

Från ingenstans kom Fri Samverkan in, och blev den näst största gruppen i kommunfullmäktige efter kommunalvalet år 2012. Stödet låg i även i senaste kommunalval på cirka 20 procent.
Då man väljer att rösta på en kandidat från en fri lista, blir det mera ett personval. Man röstar på en person man litar på, och som står nära den enskilda kommuninvånaren. I Fri Samverkan har vi gemensamma mål, men alla i gruppen får tänka själv och agera enligt egna övertygelser.

Oberoende av vårdreformen, ska kommunen även i framtiden besluta om många viktiga frågor, som bland annat ekonomi, bildning, byggande, planläggning, miljö, kultur och fritid. Kommunen skall ständigt utvecklas och marknadsföras, för att locka inflyttare och företag. I kommunalvalet väljer vi de personer som skall styra skeppet Kimitoön framåt de kommande fyra åren
.
Vi litar på att väljarna själva klarar av att rösta fram de bästa kandidaterna.

Fri Samverkans kommunalvalskandidater:
Henna Eggert, Sven-Erik Kinos, Jenna Moberg, Eija Lang, Johan Loukiainen, Maria Manelius
Tomas Mollgren, Markku Nurmi, Eva Sjösten, Juha Vahlsten och Kim Viljanen

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *