Förflytta dig till innehållet

Kommer jag att få röka cannabis hemma?

Åbo Underrättelsers logo

Cannabis. Den pågående diskussionen om legalisering av cannabis väcker många tankar: För De Gröna som försöker tvätta bort stämpeln som ensaksrörelse och uppnå allmänpartistatus måste ju initiativet vara minst sagt pinsamt.

Men det är väl det enda positiva i det här projektet. Ifall initiativet, mot förmodan, skulle få understöd i riksdagen och cannabis verkligen skulle legaliseras, ställs vi inför frågan vad drogen (?) skall klassificeras som? Rusmedel, tobak, medicin eller någonting annat?

Ifall cannabis jämställs med tobak infinner sig frågan var användarna har tänkt sig att, som Dag Vag en gång sjöng, ”mecka sig en holk”?

Inom hemmets fyra väggar är det snart slutrökt. Där är en annan ensaksrörelse: antitobaksfanatikerna på god väg att få igenom ett totalförbud. I städerna är så gott som hela det allmänna rummet redan rökfritt. Så var har mosspuffarna riktigt tänkt idka sin hobby? Ute i skogarna eller under broarna tillsammans med narkomaner och ”puligubbar”?

Kanske inte den bästa miljön för ungdomar i riskzonen att hamna på glid.
Kan inte låta bli att tänka den absurda tanken att våra poliser i framtiden kan kolla att det verkligen är cannabis vi har i pipan eller cigarretten och inte den totalförbjudna tobaken!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter