Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Regeringen stänger hela östgränsen i två veckor

Lauri Heikkinen/Statsrådets kansli
man talar med finska flaggan i bakgrunden
Statsminister Petteri Orpo och inrikesminister Mari Rantanen gav vid ett presstillfälle besked om att Finlands hela östgräns stängs i två veckor.
Statsrådet kallade till en presskonferens om läget på östgränsen på tisdagen klockan 16. På plats vid tillfället är statsminister Petteri Orpo (Saml), inrikesminister Mari Rantanen (Sannf) samt avdelningschef Matti Sarasmaa…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “UPPDATERAD: Regeringen stänger hela östgränsen i två veckor

  1. Harald Bergholm skrev

    På tiden att man stänger gränsen, men varför bara två veckor och inte på obestämd tid?
    Det är helt klart att det är planerat och ”asylsökare” transporteras nära gränsen och falsk information på sociala medier att man är välkommen hit samt att man får gratis mat och hem. Dessa ”asylsökare” ÄR en säkerhetsfråga och garanterat har krigsförbrytare och islamister släppts in och det finns för lite bevis på deras bakgrund. Varken Finland eller EU vill spela Rysslands skitiga spel där sabotage och mänskliga spelpjäser ingår.
    Det är inte heller vårt ansvar att se till att de inte fryser ihjäl i vid gränsen, det är Rysslands problem och Amnesty skall skylla på Ryssland och inte Finland i detta fall. Säkerheten går före välfärdssökarnas intressen. Skulle inte förvåna mig om Amnesty och människorättsorganisationer skulle tycka synd om en dödsdömd terrorist/krigsförbrytare som söker asyl.

  2. Henrik Eriksson skrev

    Beslutet eskalerar Putins kraft mot Finland, snart är kriget här.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter