Förflytta dig till innehållet

Kommentarer till Roger Hakalax

Åbo Underrättelsers logo

Jag går lite tillbaka, i ÅU 13.02 säger Svenska folkpartiets partiordförande Anna-Maja Henriksson, vi bör höja hushållsavdraget, följande dag 14.02 säger Kristdemokraternas partiordförande samma sak, höja hushållsavdraget.

När jag lade in min insändare var det aldrig en tanke på att vi har kommunalval på gång, endast att ge synpunkter från SDP:s håll. En fråga till dig Roger och dina partikamrater, tror ni verkligen att det är så här enkelt.

Citat från Roger i dagens ÅU: även på Kimitoön är det många som är inte välbärgade som är tvungna att göra reparationer i hemmet, helt rätt, men reparationer fodrar pengar, pengar som man i första hand skall betala till det företag som utfört jobbet.  Roger säger, man kan fast få avdraget så gott som direkt genom att ändra sitt skattekort och sätta in avdraget. Det här betyder att göra det digitalt, alltså en service för de som har det bättre ställt, nog är man mycket naiv om man tror att alla äldre människor behärskar det här med att ändra skattekort, har och kan inte behärska en dator.

Jag har nog råd att beställa ett jobb för tex 5000 euro, det har du Roger säkert råd med också, men, men, inte är vi alla så lyckligt lottade som du och jag här inom Kimitoöns kommun.

Vi har här inom kommunen otroligt många lågavlönade, pensionärer som inte har ens har 500 euro  för att göra reparationer, om bankkonto visar i slutet av månaden plus/minus noll i många år. Vill se den bank som ger lån för en reparation.

Varför alls ta upp exempel från Sverige, vi måste utgå från fakta vad utredningen sade, hushållsavdraget har inte gett nya arbetsplatser. Nog måste vi lita på våra högsta politiska beslutfattare här i Finland. Men som sagt, det skulle vara bra om du Roger kunde bevisa hur hushållsavdraget här inom Kimitoöns kommun har använts. Enda lösningen till det här, se till att alla får en hyfsad inkomst, pensionärer, lågavlönade så att de kan utnyttja hushållsavdraget. Du Roger skriver i din insändare: Johan Sundqvist lyfter fram traditionellt vänstermaner, inte skäms jag för det, tvärtom , vi socialdemokrater kämpar för social rättvisa för alla, uppmuntra till företagsverksamhet. 

Ännu till slut, inte är det här en valkampanj för min del, endast ett svar till Roger Hakalax, kandidat i kommunalvalet, SFP.

Johan Sundqvist

SDP

Kimitoöns kommun

Dela artikeln

En kommentar: “Kommentarer till Roger Hakalax

  1. Roger Hakalax skrev

    Hushållsavdraget är socislt rättvist, alla som låter utföra arbeten hemma är berättigade till avdraget. Avdraget förutsätter inte att du kan använda dator utan du kan även använda en traditionell pappersblanket.
    För SFP är det viktigt att likvärdigt stöda hushållen och företagen. Hushållsavdraget är dessutom ett bra sätt att motverka grå ekonomi

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter