Förflytta dig till innehållet

KOMMENTAREN: Finland är en ö!

Man i skjorta.

Flera nätbutiker krånglar egentligen till saker helt i onödan då det kommer till skärgården. Många företag meddelar på sin webbplats att de inte erbjuder hemleverans till adresser som ligger bakom en färja, trots att det handlar om försändelser som levereras av till exempel Posten, Matkahuolto, Postnord, DB Schenker eller Kaukokiito – som alla erbjuder tjänster också i skärgården, om än ibland mot tilläggsavgift.

Att kunskapen om landsvägsfärjor och förbindelsebåtar helt klart är aningen bristfällig märks också. Det är ju så mycket enklare att bara kategoriskt konstatera att om en färja finns längs rutten så levererar vi inte.

Dessutom har ju byggvaruhusets ombud rätt i att det sker förändringar på färjepassen. För Skärgårdsvägens del lyckligtvis till det bättre.

Om det för övrigt inte fanns bland annat (bil)färjor på rutten där varorna kommer in i landet, skulle vi inte ha så många varor att välja mellan i nätaffärerna.

Sjöfrakten – varav en betydande del sker med Ro-Pax-fartyg – är och förblir en livsviktig del av Finlands import- och exportindustri. Omkring 85 procent av vår import och export sker sjövägen. Finland är en ö – och än mer så i dag då man diskuterar stängsel vid östgränsen.

LÄS OCKSÅ

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter