Förflytta dig till innehållet

Kommentar till Osaava Nainen

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Osaava Nainen-planeringen startades efter Nordiskt Forum -94 där undertecknad var med i organisationsgruppen med uppgift att kontakta näringslivet för eventuell sponsorering.
Nordiskt Forum -94 gav många inspiration till att starta något större även i Finland.
Ett besök till Sveriges Kvinnor Kan gav inspiration till att utveckla motsvarande evenemang med mässa och seminarium i Finland i nationell och internationell skala.
Emedan Nordiska Ministerrådet var källan till pengarna med flere miljoner kronor, var det redan från början klart att Osaava Nainen–Kvinnor som Kan behöver ett mässevenemang för att täcka kostnaderna.
Promonova Oy gjorde ett avtal med Åbo Mässcentrum och tog därmed det ekonomiska ansvaret. Till organisationsgruppen inkallades flere olika nationella organsationer för att bygga upp ett seminarium och för att underlätta den nationella marknadsföringen.
Promonova Oy ansvarade för hela evenemanget i 15 år. Osaava Nainen växte upp till den största i Finland. Året 1999 vär det som störst med 600 utställare och nästan 30 000 besökare.
År 2008 var den sista mässan för Promonova, emedan egna resuser för tillväxt inte mera fanns.
Kvinnor kan och även vill ännu i dag att det ordnas en högklassig innehållsrik mässa med seminarium som utgångspunkt. En stor dröm om ett nytt Nordiskt Forum i Åbo finns kvar ännu.
Åbo är perfekt för ett sådant.
Anne Haahti
fd. projektansvarig
LÄS OCKSÅ: Namnbyte kan vara aktuellt för kvinnor som kan-mässa
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter