Förflytta dig till innehållet

Kommentar: Det handlar om ledarskap – inte om första kvinnan

Det som utspelar sig i Åbo Akademis korridorer är långt ifrån synligt för akademins alla 1200 anställda eller allra minst akademins 5000 studenter.De flesta har ingen personlig erfarenhet av –…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Kommentar: Det handlar om ledarskap – inte om första kvinnan

  1. Jarl Ahlbeck skrev

    Bra kommentar. Kön spelar självklart ingen roll, men så tänkte inte ÅA med jämställdhetsideologi som trendig ledstjärna. (Man rekommenderade ju även institutionerna att beakta kön vid tjänstetillsättning). Det skulle ju denna gång väljas en kvinna till rektor. Det som mitt lunchsällskap på Hus Lindman bestående av mer eller mindre pensionerade akademiker visste, visste tydligen inte ÅA ledningen ett dyft om och inte heller dyra konsultfirman Mercuri Urval. Kanske man visste men inte ville bry sig om högskoleskvaller? Så vi tappade lite hakan redan när vi såg kandidatlistan och ännu mera när vi fick veta valresultatet. Tidigare rektorer har varit kompisar med alla och man kunde jutta på gatan och på gatufesten samt ringa och maila om man hade nåt att säga eller ville höra varför vissa otrevliga beslut hade fattats. ÅA har varit lite av en storfamilj, absolut inte utan hårda interna slitningar, men alltid spel med öppna kort och direkt kontakt till rektor och förvaltningsdirektör. Konflikter finns alltid, och det är ingen tacksam uppgift att leda när man måste spara pengar. Det sista man i ett företag man då ska göra är att anställa flera mellanchefer!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter