Förflytta dig till innehållet

Kom ihåg att ställa om klockan natten till söndag!

Natten mellan lördag och söndag övergår Finland till sommartid. Det betyder att klockan ställs fram en timme söndagen den 26 mars klockan 3 på efternatten. Att omställningen görs vid samma…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “Kom ihåg att ställa om klockan natten till söndag!

 1. Raymond Barr skrev

  Jo, det stämmer kanske att det inte förstörs så många klockor även om jag själv (o)lyckats bryta kronan på armbandet och sedan vet jag en som med fingret förde visaren på väggklockan så att den lossnade.
  Men tror att den största orsaken till varför man ”drar” sej för överge sommartid, är att just programmeringen av den automatiska tidsomställnigen som berör hela Internet och GPS-systemet. Lite som vid sekelskiftet då man inte var säker vad som skulle hända med alla datorer klockan 24:00.. Och nu läser man i tidningen att VR:s tidtabeller är ur led då uret inte visar rätt tid. Hamlet vistte inte hur rätt han hade.

 2. Rolle Möller skrev

  @Raymond Barr, många är (ur)förbannade på tidsomställningen och nyttan är inte helt uppenbar. Ingen förstör dock sin klocka, klockor är helt enkelt programmerade att visa tid.

 3. Raymond Barr skrev

  Min undran är bara den att när kommer man att fatta sina sinnes fulla bruk ifråga om tidsskiftningen i Europa. Det finns inga belägg för att tidsskfting på ort skulle ha någon positiv effekt, tvärtom, många missar tid, många förstör sina klockor och många är urförbannade på proceduren.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter