Förflytta dig till innehållet

Kö till Nagufärjan vittnar om att säsongen är i gång – ”Houtskärs-Stella” testade landfästen i Korpo

Mikael Heinrichs
gul färja vid färjfästet
Stella, som vanligen trafikerar Galtby-Kittuis, provkörde under lördagen några timmar på Nagu-Korpo-passet.
En lördag i april och det är inte påsk -- men det bildas sådan kö vid Lillmälö färjfäste i Pargas att alla inte ryms med i rymliga Elektra på en gång. Då vet man att skärgårds- och stugsäsongen är i gång! Det här upplevde S:t…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

4 kommentarer: “Kö till Nagufärjan vittnar om att säsongen är i gång – ”Houtskärs-Stella” testade landfästen i Korpo

  1. Yngve Lindqvist skrev

    Det går aldrig att undvika köer med färjor. Det är bron som NTM centralens tjänstemän måste driva på. Ett 26 år GAMMALT BESLUT OM BRON FINNS I TRAFIKMINISTERIET. Det är bara för tjänstemännen att få finansiering för projektet. I övrigt håller jag med Jaana om tidtabellerna. Högst två, vinter och sommartidtabell, behövs. Sommartidtabellen skall vara i kraft från 15.3. – 15.11. för att alls svälja dagens trafikbehov.

  2. Jaana Vahalahti skrev

    Bort med vinter, höst och vår tidtabeller samma ”sommar tidtabell” året runt. Tidtabellerna har varit dom samma länge, tycks inte tas hänsyn till att trafiken har ökat mycket året runt.

  3. Johan Andersson skrev

    Bro Pargas – nagu nu! sen adekvat tonnage och tidtabeller på övriga rutter! NTM prioriterar andra satsningar som vänsterregeringen gör, varför? Sluta nu, bygg bron! Den är billig dessutom, jämfört med andra sa satsningar, som designmuseet.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *