Förflytta dig till innehållet

Klubben Gong i Åbo har gått i konkurs

Gong på Humlegårdsgatan 8. Foto: Annina Suominen


Ägaren till konsertklubben Gong på Humlegårdsgatan i Åbo har sökt sig själv i konkurs. Företaget Hubaria Oy som drivit Gong berättade om konkursen på Facebook på onsdagen.
– Det är väldigt tråkigt att vi trots alla ansträngningar inte har fått verksamheten lönsam, säger Hubarias vd Jyrki Hietala.
Enligt Hietala är det de ökade kostnaderna som gjort det svårt att få verksamheten på plus. Det handlar om allt från skattehöjningar för alkohol, ökade personalkostnader och ökade kostnader för utlokaliserade tjänster, till exempel i samband med konserter.
Alla konserter som redan var inbokade annulleras, men man försöker hitta alternativa spelplatser för dem. Men det handlar bara om ett par tre konserter.
Hela höstens konsertschema var redan planerat, men inte offentliggjort, men nu blir inga av dessa konserter av.
Gong har hunnit ha verksamhet i två och ett halvt år. Men innan fanns konsertklubben Klubi i samma lokal, men också den klubben slutade i konkurs.
Företaget som tog över efter Klubi var Turun Päivä ja Yö Oy. Företaget Hubaria tog över verksamheten för ett och ett halvt år sedan och Turun Päivä ja Yö stannade kvar som en av tre finansiärer.
Konsertlokalen är i tre våningar, med den största scenen på översta våningen. I nedersta våningen finns baren Toby & Fellas. Den stänger också i samband med konkursen.
Framtiden för konsertlokalen är oklar.
– Jag hoppas att det kommer en ny företagare som lyckas driva en verksamhet där, säger Hietala.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter