Förflytta dig till innehållet

Klippa vägrenarna eller inte?

Klippt vid Kasnäsvägen. Foto: Lussi Järvinen

Tredje klassens vägar som Kasnäsvägen på KImitoön borde på grund av livlig trafik på sommaren rankas som en viktigare väg, och till exempel få vägrenarna klippta tidigare än inför skolstarten.

Det tycker en läsare som ofta färdas här. Också Kasnäsbor har klagat över dålig sikt på grund av så högt gräs att det ibland har varit knepigt att alls ha sikt då man svänger ut från ett vägskäl.

– Vägrenarna vid ett privat avtag ska skötas av den vägens ägare, men helst då klippas från dikessidan så inga olyckor sker, säger NTM-centralens vägmästare Markus Salminen.

Han får många samtal om klippandet av vägrenarna.

– Den grejen delar åsikterna. Ungefär hälften kräver klippning oftare och vill helst ha bara 3 cm högt gräs medan den andra hälften vill att blommorna ska få sätta frö och vägrenarna klippas först efter augusti. Det är inte så lätt att hitta den rätta linjen, säger han.

– Nu har vi i alla fall på allvar börjat diskutera om inte Skärgårdsvägens och Kasnäsvägens vägrenar borde klippas två gånger per sommar, just på grund av sommartrafiken och för att de är smala, tillägger han.

Kasnäsvägens kanter klipptes för ett par veckor sedan och vid Skärgårdsvägen, från Pargas centrum utåt, är arbetet just nu i gång.

– Vi har många traktorer som utför klippning, bara vid motorvägen är det väl ett halvt dussin för där blir det sammanlagt flera hektar gräs att hålla efter. Det är inte brist på traktorer eller folk, bara på pengar. Mera klippning betyder mindre asfalt och annat underhåll, konstaterar Salminen.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter