Förflytta dig till innehållet

Klass 7b i Kimitonejdens skola vann lagtävlingen i Teknatur

Kimitonejdens skola
Tre ungdomar utanför en skola.
Benjamin Engblom, Emilia Rehn och Pontus Engdal.

Klass 7b i Kimitonejdens skola i Kimitoön vann lagtävlingen Sjukampen i årets upplaga av teknik- och naturvetenskapstävlingen Teknatur. I tävlingens final representerades klassen av Benjamin Engblom, Emilia Rehn och Pontus Engdal.

Sjukampen riktar sig till sjundeklasser i Svenskfinland och fokuserar på samarbete, problemlösning, uppfinningsförmåga och fingerfärdighet. I tävlingens första del deltar hela klasser och då gäller det för eleverna att svara på flervalsfrågor om tekniska och naturvetenskapliga ämnen. Sju klasser går till final, där de representeras av tremannalag.

Det blev en tredje plats för Sarlinska skolans 7E. Laget var Aron Wickström, Matilda Ström och Elvira Öhman.

Aron Wickström, Matilda Ström och Elvira Öhman.

I Teknatur ingår också så kallade projekttävlingar för årskurs 7–9 och för gymnasier. I projekttävlingen för årskurs 7–9 gick segern i år till Dominic Hamro från Åshöjdens grundskola i Helsingfors. Hamros bidrag i tävlingen var en robot som efterliknar fyrfota djurs sätt att röra sig.

I projekttävlingen för gymnasier gick segern till Levon Lopez Eknosyan från Gymnasiet Lärkan i Helsingfors. Vinnarbidraget var en schackmaskin som enligt tävlingens jury visade prov på ”föredömligt välstrukturerad programmering”.

Både vinnarklassen i Sjukampen och vinnarna i projekttävlingarna belönades med en prissumma men arrangörerna offentliggör inte storleken på summorna.

Tävlingen Teknatur arrangeras av Ingenjörerna i Finland, Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland, Tekniska Föreningen i Finland, Fysikersamfundet i Finland och Yrkeshögskolan Arcada.

Årets finalevenemang arrangerades på webben.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter