Förflytta dig till innehållet

Kimitounga vill gå oftare på på utomhusfest – bilar, skejting och film stod på programmet

Casper Mäklin t.v. och Matias Lehikoinen var på plats med sina bilar.


Mängder av barn och unga strömmade till då utomhusfesten i Amosparken i Kimito körde i gång vid sextiden på fredagskvällen. Bilar, skejting, film, dansuppvisningar med mera hörde till programmet.
– Sådant här borde absolut ordnas oftare, sade Casper Mäklin som med Matias Lehikoinen förberedde visning av radiostyrda bilar.
– Bra idé, borde hända lite oftare och lite mera i Kimito, men annars trivs jag nog bra här, sade Clarissa Salojärvi.

Det bästa Oskari Niemelä vet är att alla lära sig nya trick inom skejting. Hittills har inga ben brutits.


Från Salo kom Oskari Niemelä. Han gillar break dance och skejting och passade på att vara med om skejting vid utomhusfesten samtidigt som han hälsade på mormor Eija Fredriksson som bor i Kimito.
Idén till evenemanget kom från Jerker Jokiniemi och flera av hans vänner hakade på och hjälpte till
– Men inte har vi jobbat så mycket, det har varit bara roligt. Nu ska vi prova åtminstone tre gånger på det här konceptet. Amosparken finns ju färdigt, så det är bara att samlas här, sade han.

Pojkarna är fr.v. Kevin Vendelin, Mikael Haukka, Ville-Veikko Launokorpi och Werneri Kaivola, flickorna fr.v. Clarissa Salojärvi, Antonia Lönnqvist, Agda Liljeberg, Emmi Lindgren, Frida Pentikäinen och Elina Koskinen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter